10.10.12

Paljon Obaman mainoksia, vain yksi Romney lähikaduilla


Tämä kännykällä näpätty vaalimainoskuva ei ole erityisen hyvä, mutta siihen liittyy tarina. Olin kävelyllä lasten kanssa. Bussipysäkeillä ei ole mainoksia, mutta ihmiset julistavat omaa ehdokastaan usein pihallaan pienillä kylteillä. Laskeskelin talojen pihoissa olevia vaalimainoksia ja huomasin, että naapurustostamme löytyy vain yksi Romneyn kannattaja (ainakin sen julkisesti myöntävä siis) ja lukuisia Obaman kannattajia. Putosin laskuista jossain vaiheessa.

Marraskuun presidentinvaalien yhteydessä äänestetään myös monesta muusta asiasta osavaltiotasolla (järkevää minusta muuten yhdistää vaaleja tällä tavalla, ei tarvitse jatkuvasti rampata vaaliuurnilla) ja pihamainoksissa mainostetaan myös omaa ehdokasta osavaltion päättäviin elimiin ja kantoja eri lakiehdotuksiin. Erityisen epäsuosittu vaikuttaa olevan vaalirahoitukseen liittyvä lakialoite 32, jota Clintonkin kävi tällä viikolla täällä Kaliforniassa vastustamassa.

Niin mutta se taloon liittyvä tarina. Olin näppäämässä kuvaa, kun huomasin naisen työntämässä täsmälleen samanlaisia rattaita kuin meillä. Hän uteli kohteliaasti kuvaamisestani. Kerroin blogistani ja myös selitin entisen työtehtäväni lisäävän kiinnostustani vaaleihin, vaalimainontaan ja sen sellaiseen. Nainen esittäytyi, kertoi olevansa kuvataiteilija ja asuvansa talossa, josta juuri näppäsin kuvan. Hänellä on samanikäinen poika kuin Leo, ja rupateltuamme tovin saimme kutsun sisälle. Lapset leikkivät jonkin aikaa, Miio sai pienen koristepapukaijan ja vaihdoimme numeroita tulevia playdateja varten.

4 kommenttia:

  1. Olipa hauska yllätys: uusi mukavanoloinen tuttavuus ihan kotikulmilla! Maiju

    VastaaPoista
  2. No, sanos muuta Maiju! Oli iloinen yllätys. He asuvat tuossa lähes kulman takana. Vasta heränneenä luulin ensin, että tarkoitit sitä Romneyn kannattajaa ja vähän ihmettelin, mutta pikkuhiljaa alkoi raksuttaa. :)

    VastaaPoista
  3. Olipa teillä mukava tapaaminen, oletan että teistä tuli ystävät..

    VastaaPoista