19.10.12

No onkos tullut talvi kesän keskelle?

Losissa kun kerran ollaan täällä kuvataan paljon elokuvia. Ajoin tänään ystävän luo lajittelemaan luontaistuoteosuuskunnan tilausta, kun hätkähdin yhtäkkiä nähdessäni tämän lumisen talon. En voinut pysähtyä pitkäksi aikaa ottamaan kuvaa, etten tukkisi liikennettä. Kuvausautot tukkivat toisen puolen tietä. Kuva voisi siis olla parempikin. Mutta pääsette kuitenkin tunnelmaan. Tässä toinen näppäykseni ennen kuin huristin tieheni tuntien itseni paparazziksi (onko noi tyypit tossa kuvassa jotain kuuluisia vai jotain roudareita vaan?)




















Ystäväni asuu vähän kalliimmalla asuinalueella, ja eipä näkynyt Obama/Biden-kylttejä tai paljon muitakaan vaaliplakaatteja. Bongasin yhden Romney-kyltin. Näköjään keskiluokkaiset ja työväenluokkaiset asuinalueet ovat innokkaampia mainostamaan kandidaattiaan, joka on yleensä Obama tällä seudulla. Toista oli Louisianassa.


Sitä olen miettinyt, että kun vaalien yhteydessä äänestetään myös paikallisista osavaltion asioista kuten siitä, pitäisikö ruokiin laittaa merkintä, jos siinä on käytetty geenimanipuloituja ainesosia tai pitäisikö nostaa veroja, jotta julkiset koulut saisivat lisää rahaa (tai vaihtoehtoisesti leikata niiltä rahaa) - odottakaa, vedän henkeä - niin kyllä pysyvästi maassa asuvien (lue "minun") pitäisi saada äänestää niistä asioista, oli kansalainen tai ei. Emme tällä hetkellä saa äänestää kummankaan kotimaamme paikallisista asioista, kun Suomen kunnallisvaaleissakaan emme äänestää saa. Onneksi ei kaikkea äänioikeutta ole sentään otettu pois ulkosuomalaiseltakaan.

Tällä viikolla oli toinen vaaliväittely ja Facebookin perusteella kaikki kohisivat, mutta kasvotusten ei kukaan avaa keskustelua politiikasta. Se on täälläkin näköjään jonkinlainen tabu, ei vain Louisianassa.

Kohta taas autojonoon lasta noutamaan ja sitten menemme tapaamaan muita ulkosuomalaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti